Skaffa en elmoped till 15-åringen

Du är inte ensam om det eviga tjatet om en elmoped. Det är nämligen något många svenska 15-åringar drömmer om. Så länge ditt barn fyllt 15 år har det fullt lagligt att köra en elmoped klass 1 utan körkort. Däremot är det viktigt att ha ett AM-körkortstillstånd och det ansöker du till barnet hos Transportstyrelsen.

Bäst pris på nätet

Du kan så klart köpa en elmoped i en vanlig butik, men tipset är ändå att ta en titt online. För på nätet finns det många återförsäljare som erbjuder ett brett sortiment av elmopeder från flera tillverkare och märken. Att ha ett stort samlat utbud till hands när du ska köpa elmoped gör det lättare att jämföra olika modeller.

Kolla på begagnade elmopeder

Glöm inte bort att lägga ett öga på den begagnade marknaden för elmopeder där det finns många fynd. Tänk dock på att säkerheten är det du alltid bör sätta mest vikt vid. Och här kan ibland ett begagnat köp vara riskfyllt.

Är det något som inte verkar helt hundra med en begagnad elmoped ska du hellre avstå. Men kommer du över en bra elmoped är det ett bra tillfälle eftersom prislappen är betydligt lägre.